FESTIVAL KREATIVNOSTI

SOF ostaja največje in najbolj celovito tekmovanje v slovenski komunikacijski industriji. Dvanajst tekmovalnih skupin ponuja dovolj možnosti za prijavo vseh komunikacijskih rešitev, analognih in digitalnih, posameznih in integriranih v kampanje, kreativnih in inovativnih, drznih, edinstvenih. SOF je odličen letni pregled slovenske kreativnosti.

V zadnjih letih je SOF temeljito posodobil tekmovalni program. Svoja vrata je na stežaj odprl inovativnim komunikacijskim rešitvam, ustvarjenim in oznamčenim vsebinam, medijskim strategijam in kreativni izrabi medijev. Najbolj ugledna tekmovalna skupina ostajajo celostne oglaševalske akcije, ki uspešnim prijaviteljem prinesejo največ točk. SOF je edino slovensko oglaševalsko tekmovanje, ki nagrajuje tudi vidne dosežke posameznih avtorjev na področju fotografije, ilustracije, glasbe ter filmske in radijske režije.

SOF nagrajuje ustvarjalni pogum.

Pod žarometi zaključne prireditve SOF bodo že tradicionalno podeljene velike nagrade in zlata priznanja SOF, poseben sprejem pa bo namenjen prejemnikom srebrnih priznanj SOF. Ob bok najbolj uspešnim slovenskim kreativcem se bosta tudi letos postavila zmagovita mlada kreativca, ki se bosta za nagrado udeležila tekmovanja za mlade v okviru festivala Cannes Lions.

Prijazno novost predstavljajo prenovljena tehnična navodila za prijavo del, ki odslej zahtevajo manj slikovnih datotek in poenostavljajo prijavo.

Upajte si! Pripravite prepričljive predstavitve, prijavite svoja dela in se potegujte za prestižne nagrade SOF ter najbolj zaželena naziva agencija leta in znamka leta.

Prijave smo sprejemali do 16. februarja 2015 26. februarja 2015.

Prijave del 24. SOF so zaprte.


SOF odpira vrata v mednarodno areno

SOF nadaljuje sodelovanje z ADC*SLO in nagrajencem 24. SOF omogoča vstop v mednarodno tekmovanje. Vsa s srebrnimi in zlatimi priznanji nagrajena dela bodo pridobila ekskluzivno pravico sodelovanja na ADC*E festivalu. O načinu in pogojih prijavljanja bodo prijavitelji obveščeni po zaključku SOF-a. Odločitev za prijavo na tekmovanje ADC*E seveda ostaja v domeni prijaviteljev.